XPages: Unable to open database on other server

I have just posted a question on the Notes forum: link.

Showing data on an XPage in another database on the same server works, but showing data from the same database but on another server does not seem to work.

What can be the cause or is this a restriction? Both servers are on version 8.5.1…

Advertisements

6 thoughts on “XPages: Unable to open database on other server

  1. Baiju Thomas 2010-May-17 / 2:30 pm

    xPages should be following the same security model as a regular web agent. So listing the target server as a trusted server in the server document may fix the problem..

  2. Patrick Kwinten 2010-May-17 / 2:34 pm

    the servers are in the same domain and everything so I assume that should not be a problem..

  3. David Leedy 2010-May-17 / 2:46 pm

    I don’t believe that just being in the same domain is enough. I think you need to make sure that they are listed in the Trusted Servers field of the server doc under the security tab. So the server that you’re trying to view data needs to have trusted the originating server I believe.

  4. Nathan T. Freeman 2010-May-17 / 3:12 pm

    Baiju and David are both correct. You must list the querying server in the “Trusted Servers” field of the data sourcing-server’s Server document in the directory. Then it works like a treat. I’ve actually done quite a bit of testing on this.

  5. Jerry Shelley 2010-June-29 / 9:03 pm

    And the XPage server should be listed in the ACL of the looked-up Database.

  6. Kester Simm 2012-December-18 / 10:56 am

    Thanks for the great tip. Really works as suggested.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s